Onze lingeriezaak is vanaf zaterdag 14 augustus t.e.m. maandag 23 augustus gesloten

Ons verhaal

Het onstaan

In 1965 startte de jonge Jeanine De Boel lingerie Jolicor nadat ze eerst jarenlang ervaring had opgedaan als gerante in een andere lingeriezaak. Haar dochter Gerrie groeide tijdens de opstart van Jolicor letterlijk op tussen de lingerie. Terwijl haar leeftijdsgenoten speelden met poppen, kon je haar vinden tussen de lintmeters en bh’s. Het verbaasde dan ook niemand dat ze in 1984 in haar moeders voetsporen trad. Enkele jaren later veranderde en breidde zij de zaak vol passie uit.

Gerrie kon doorheen de jaren altijd rekenen op lingerie styliste Tatiana, die sinds 2014 een vaste waarde vormt in het team. Enkele jaren na de komst van Tatiana vinden ze de ideale tweede parttime styliste Leslie. Beide dames vullen elkaar goed aan en zijn zeer gedreven door mode en lingerie.

In 2020, zo’n 30 jaar nadat Gerrie de zaak van haar moeder overnam, komt haar eigen dochter Charlotte fulltime mee in de zaak. Haar twee jaar ervaring in sales en marketing zullen de zaak ongetwijfeld naar een hoger niveau brengen.

Doorheen de jaren

 • 1965
  Jeanine De Boel start met de zaak in 1965.
 • 1984
  Dochter Gerrie Dehamers komt mee in de zaak.
 • 1990
  Gerrie wordt zaakvoerster en neemt de zaak volledig over.
 • 2010
  Op 18 september 2010 opent de totaal vernieuwde winkel.
 • 2014
  Lingerie styliste Tatiana wordt een vaste waarde in het Jolicor-team.
 • 2020
  Styliste Leslie komt op 8 januari 2020 het team versterken en dochter Charlotte start voltijds bij Jolicor.

Moeder en dochter

Gerrie is de trotse zaakvoerster van Jolicor en voelt zich elke dag dankbaar dat ze van haar passie haar job heeft gemaakt. Ze is gedreven, enthousiast en doelgericht. Haar dochter Charlotte deelt haar passie van jongs af aan en besluit daarom in 2020 mee in de zaak te stappen. De twee waren altijd enorm hecht maar zijn nu onafscheidelijk.

Charlotte spreekt vol blijdschap over de samenwerking met haar moeder: “Ik bewonder mijn mama nu meer dan ooit omwille van haar ambitie en positiviteit. Ze heeft een ongekende energie en geeft nooit op, in gelijk welke situatie. Ik hoop dat ik ooit volledig in haar voetsporen kan treden.”

Waarom deze moeder en dochter zo graag hun job doen? Simpel. Ze doen iets positief en betekenisvol voor anderen en dragen zo toch hun steentje bij aan het geluk van hun klanten. En zeg nu eerlijk: dat willen we toch allemaal?